Vem

Hulda, född Jonasson 1974, har växt upp i Hestra i Småland och hann ha ett flertal utställningar innan hon som 21-åring flyttade till norra Norrland. Hon uttryckte sig då i allt från akrylmålningar till foto och videokonst. Hulda har skapat så länge hon kan minnas. Redan som barn ”lånade” hon sin pappas oljefärger och målade stora målningar på golvet i sitt rum. Efter gymnasiet gick hon en tvåårig bild- och formlinje på Viebäcks folkhögskola där hon andra året inriktade sig på foto och video. Men livet förändrades och hon tappade bort förmågan att uttrycka sig konstnärligt i många år.

Nästan 20 år senare hittade Hulda ett nytt formspråk genom den digitala världen och hennes nya uttryckssätt har blivit mycket uppskattat av människor från hela världen. Under det senaste året har hon åter flyttat ut i den analoga världen och jobbar vidare med bläck, pensel och doppenna.

Hulda flyttade till Tierps kommun hösten 2017 med sin man och sina två barn. Hon är även fotograf samt föreläsare och utbildare inom psykisk hälsa och autism.

En leende Hulda framför en gammal ladvägg med vita tavlor med svarta motiv.
Hulda i sin utställning under Konst på väg 2019, foto Kalle Jonasson