Vem

Hulda, född Jonasson 1974, har växt upp i Hestra i Småland och hann ha ett flertal utställningar innan hon som 21-åring flyttade till norra Norrland. Hon uttryckte sig då i allt från akrylmålningar till foto och videokonst. Hulda har skapat så länge hon kan minnas. Redan som barn ”lånade” hon sin pappas oljefärger och målade stora målningar på golvet i sitt rum. Efter gymnasiet gick hon en tvåårig bild- och formlinje på Viebäcks folkhögskola där hon andra året inriktade sig på foto och video. Hon skapade aktivt i några år men livet förändrades och hon tappade bort förmågan att uttrycka sig konstnärligt.

Nästan 20 år senare hittade Hulda ett nytt formspråk genom den digitala världen och hennes nya uttryckssätt har blivit mycket uppskattat av människor från hela världen. Under de senaste åren har hon också återvänt till den analoga världen med samma fokus som förr, att intryck skapar uttryck.

Hulda flyttade från Lycksele till Tierps kommun hösten 2017 och sedan till Ulricehamns kommun 2020 med sin man och sina två barn. Där har de börjat ett nytt äventyr, att väcka en slumrande gård till liv, ett äventyr i vardagen.

Just nu har Hulda fastnat för ullen som uttycksmedel. På Hallstenstorpet söker hon vidare i färg och form, ett sökande som alltid funnits och som troligen alltid kommer att finnas. 

Läs mer om Hallstenstorpet Gård och Hantverk