Så blev utställningen på Käringön

Besökare tittar på tavlor i ett galleri
Galleri Brygghuset på Käringön

Nu är ännu en kreativ cirkel sluten. Idag är sista dagen tavlorna hänger i Galleri Brygghuset på Käringön. Denna lilla intressanta ö längst ut i det bohuslänska kustbandet. Med bakgrund av en välbevarad bebyggelse som pinats av vind och salt i århundrade har det varit särskilt intressant att få möta människor som lever och verkar på ön. Det har även blivit många möten med båtfolk, sommargäster och dagsbesökande turister.

Den för mig nya kreativa processen att jobba utifrån intryck av att lyssna på intervjuer som min bror HobbE Jonasson gjort med personer på ön gav mersmak. Att bearbeta intrycken, omforma och känna bilder skapas i mitt sinne för att sedan skapa nya uttryck var utmanande och underbart på samma gång. Att sedan få se mottagandet hos de intervjuade var mycket intressant och jag upplevde att det var positivt.

Nu är det dags att dra vidare men samarbetet med min bror kommer att fortsätta. Och något jag tar med mig från denna erfarenhet är att allas berättelse är värd att berättas.

Bilder som var med på Kärigön


Äldre bilder som också var med

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.