Artikel om mitt konstnärskap och mitt atypiska sinne av PicsArt

Sommaren 2015 startade jag ett nytt konto i appen PicsArt vid sidan av mitt konto för fotografi @huldasandelin Det nya kontot fick namnet @myautismmind. Jag hade just fått diagnosen Aspergers syndrom vid 40 års ålder och kände att detta var något jag hade behov av att utforska. Inte bara genom att läsa och prata utan även visuellt.

Bild av mitt konto My autism mind på Picsart
Mitt konto på Picsart

Som ung uttryckte jag mig i flera konstformer som måleri, videokonst och text. Men någonstans på vägen tappade jag bort den förmågan och jag  saknade den. Jag visste dock inte hur jag skulle hitta tillbaka till konstnären inom mig eller om det ens gick. De få försök jag gjort med att greppa penseln hade misslyckats men nu hade något nytt öppnats för mig.

I början gick det trögt att få följare men så småningom började folk hitta mig. I skrivandets stund har jag passerat 20 000 följare. Något som känns som en stor framgång inte bara för mig utan också för spridandet av kunskap, medvetenhet och acceptans kring autism.

I april 2015 uppmärksammade PicsArt Världsdagen för autism genom att skriva en artikel om mig. En höjdpunkt för min väg tillbaka som konstnär.

If the gorgeous art in Hulda’s portfolio is not enough proof of how awesome she is as an artist and human being, the interview we conducted with her for World Autism Awareness Day will surely make it crystal clear. The way Hulda explains her art turns something that is already beautiful into a genuinely enlightening and personal experience.

You could not have stumbled upon a more charming and eloquent individual to welcome you into the world of autism than Hulda. The full interview is below, so we’ll leave you to it.

See the World Through the Eyes of an Artist With Autism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.