Kan man få förståelse utan att behöva be om det?

Ibland händer det. Att människor överraskar. Min son har autism och åker taxi till skolan. Chaufförerna har inte någon specifik kunskap vilket märks. Speciellt en av dem upplevde jag som butter och svår och jag hade inte några förhoppningar om någon större förståelse för mitt barns särskilda behov. Men så en morgon säger den buttre chauffören:

– Jag ska hämta upp ett annat barn idag och måste köra en annan väg. Hur går det för Hugo tror du?

Jag blev så ställd. Det är så sällan någon visar förståelse utan att man förklarat och bett om den. Så jag stammade fram det vanliga, det går nog bra, men insåg i samma stund att hans fråga var uppriktigt och så viktig att få ett korrekt svar så jag lade till:

– Bara du talar om tydligt för honom vad som kommer att hända och varför så blir det nog inga problem.

Han nickar kort och vänder sig till Hugo och börjar prata. Jag går upp mot huset igen, liksom skakande inombords, av upplevelsen av att bli visad förståelse utan att ha behövt be om den först…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.