Fråga någon som vet

I mitt sökande om vad som är normalt har jag hängt upp mig på begreppet psykisk ohälsa. Jag anser att ett begrepp ska ha en tydlig definition annars mister det sin betydelse för mig och blir mindre eller inte alls användbart. Jag har inte hittat någon officiell definition av psykisk ohälsa (se tidigare inlägg). En sökning på Wikipedia dirigerades om till begreppet psykisk störning, en, så vitt jag vet, term för en begränsad form av psykisk ohälsa. Anledningen till att jag funderar över detta är att psykisk ohälsa är starkt stigmatiserat. Något som pekar på att människor har en uppfattning om att psykisk ohälsa är något skamfyllt och avvikande som inte borde finnas eller gömmas undan. Därför vill jag undersöka gränsen för vad som upplevs som en normal psykisk hälsa eller ohälsa och när den blir onormal.  Jag ska fråga Mikael Sandlund, psykiater och docent i socialpsykiatri, hur han ser på begreppet psykisk ohälsa och vad som egentligen är normalt…

2 reaktioner på ”Fråga någon som vet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.